2014. július 28., hétfő

Miért nem jeleznek vissza a cégek?

Elküldöd az önéletrajzod egy álláshirdetésre, de nem kapsz értesítést jelentkezésed eredményéről. Miért lehet ez? Ennyire semmibe vennék pályázatodat? Egyáltalán nem erről van szó.

Egész egyszerűen a legtöbb cégnél a felvételekkel foglalkozó kollégák nagyon leterheltek, ezért fizikai képtelenség lenne megválaszolni azt a napi több száz jelentkezést, ami beérkezik hozzájuk. Gondolj csak bele, lehet, hogy párhuzamosan több munkakörre is keresnek munkatársakat, így valóban elképzelhető, hogy minden nap akár 4-500 önéletrajzot is át kell nézniük.

Emellett sokszor előfordul az is, hogy egy cég ugyan elkezdi hirdetni az egyik üres állását, de időközben felfüggeszti, vagy megszünteti a további keresést. Ez olyankor eshet meg, ha például saját kollégával töltik be a pozíciót, átszervezést hajtanak végre, vagy egyszerűen úgy döntenek, hogy mégsem vesznek fel senkit. Gyakran tehát még a hirdető cég sem tudja, hogy pontosan mi történik "házon belül", éppen ezért nem is tudnának válaszolni semmi konkrétumot.

Természetesen, ha ismeretlen, "lenyomozhatatlan" vállalkozás (se honlap, se telefonszám) hirdetésére jelentkezel, akkor végképp minimális az esély, hogy válaszolni fognak. De az ilyen állásokra történő pályázást egyébként sem javasoljuk.

Amíg tehát világ a világ, álláskeresőként sokszor érezheted úgy, hogy igazságtalan az élet, és azt kell hogy mondjuk, félig-meddig joggal. De ne aggódj, hamarosan lesz munkád és akkor már mindez nem fog számítani. Első lépésként ehhez növelned kell önéletrajzod hatékonyságát. Küldd el nekünk most régi cv-det és mi ingyen átnézzük! Címünk: oneletrajzugynokseg@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.