2014. szeptember 9., kedd

Állásra jelentkezel? Rendben, de elég egyetlen csatolmány!

Bizonyára már Te is találkoztál olyan álláshirdetéssel, amelyben kérték, hogy küldd el a fényképes önéletrajzodat, a motivációs leveledet és mondjuk a bizonyítványaid másolatát.

Lássuk csak: ez így önmagában is minimum 3 csatolmányt jelent, ez pedig rizikós.

Miért?

Mert, ha mindent külön-külön csatolsz az email mellékletébe, akkor nagy esélye lesz annak, hogy a felvételekkel és a beérkezett pályázatokkal foglalkozó szakember egyszerűen meg sem nyitja az összes dokumentumot. Szimplán azért, mert rengeteg levelet kap nap mint nap, és nem akar minden egyes beérkező levél esetén 3-4 csatolt dokumentumot megnyitogatni. Rákattint arra, amely nagy valószínűséggel az önéletrajzod és csakis azt fogja átnézni.

Mit tehetsz?

Íme egy jó tanácsa arra az estre, ha a hirdető cég több dokumentumot is kér a jelentkezéshez:

Amit csak lehet, egyetlen dokumentumba ments el! Alapeset, hogy motivációs levelet is kérnek az önéletrajzzal együtt. Ezt úgy oldd meg, hogy nyiss egy üres Word dokumentumot, majd az első lapjára írd meg a motivációs (vagy más néven kísérő) levelet, a másodikra pedig az önéletrajzod készítsd el. Ha megvagy, egyszerűen ments el és máris egyetlen dokumentum fogja tartalmazni mindazt, amit korábban legalább kettőben küldtél volna el.

Azt pedig ugye mondani sem kell, hogy "bármit" beilleszthetsz ebbe az egyetlen csatolmányba.

Látod, ilyen egyszerű, viszont ezáltal teljesen biztos lehetsz abban, hogy meg fogják nézni a komplett pályázati anyagodat!

Szeretnél segítséget kérni pályázati anyagod megírásához?

Írj nekem, várom leveled: oneletrajzugynokseg@gmail.com

Pintér Mátyás - önéletrajz tanácsadó, szövegíró

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.