2014. szeptember 10., szerda

Könyörgöm, ne ilyen nevekkel ments el önéletrajzod!


Biztosan van már a gépeden valahol egy korábban elkészített önéletrajz. Az is lehet, hogy most fogsz majd írni egyet. A lényeg, hogy kerüld az alábbi megnevezéseket önéletrajzod elmentése során:

'Önéletrajz'

Pedig ez ésszerűnek tűnik, de szerinted, ha az állásra jelentkezők nagy része egyszerűen csak önéletrajz-ként küldi el pályázatát, akkor a munkaerő-toborzással foglalkozó szakember hogyan fog Téged megtalálni? Honnan tudja majd később a 62 db 'önéletrajz' közül, hogy melyik a Tiéd? Ne nehezítsd meg a dolgát, magaddal pedig ne szúrj ki.

'Apu önéletrajz'

Még rosszabb! Ezek szerint apu nem tud, vagy nem is akar önéletrajzot írni. Ez pedig nem egy pozitív előjel már rögtön a legelején. Azt feltételezi, hogy apunak majd a munkában is fogni kell a kezét... (De ugyanez vonatkozik 'anyu önéletrajzára' is.) Elvégre apu egy önálló, határozott és magabiztos munkaerő, nem igaz?

'Laci önéletrajz'

Vagy Pisti, Saca, Marcsi, tibi01, harcos, virágszál önéletrajz és társai. Ez nem az óvodai játszótér, ahol éppen a csúszdán való lecsúszásra kell jelentkezni. Te éppen egy állásra pályázol, ahol a komoly szándék alapvető elvárás.

Rendben, de akkor mi a megfelelő formátum?

Teljes név mindenképpen:

pl: Kovács István

Pontosíthatjuk:

pl: Kovács István önéletrajz

És lehetünk profik is:

Pl: Kovács István értékesítő önéletrajz

Így aztán Kovács Istvánra már azelőtt értékesítőként tekintenek, mielőtt elkezdenék olvasni az anyagát... Ezzel a húzással pedig máris három lépéssel a többi jelentkező előtt jár.. Nem rossz előny. Érdemes kihasználni.

Szeretnéd, hogy álláspályázatod és önéletrajzod profi legyen?
Először is, lájkold Facebook oldalamat IDE KATTINTVA
Vagy írj nekem:
Pintér Mátyás
oneletrajzugynokseg@gmail.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.