2014. szeptember 16., kedd

Figyelj oda, hogy mit írsz az email tárgymezőjébe!

Böngészel a neten, meglátsz egy számodra szimpatikus álláshirdetést. Lelked elönti valamiféle kellemes eufória, miután már bele is képzelted magad az adott munkába. Ezzel a lelkesedéssel megnyitod az email fiókodat, beilleszted az önéletrajzod és elküldöd a jelentkezésed... Ez idáig rendben.

De mit írsz az email tárgymezőbe?

Vigyázz, hogy még véletlenül se csak annyit, hogy 'önéletrajz', hiszen gondolj bele, nagy a valószínűsége, hogy a hirdető cégnek nem csak az az egy szabad pozíciója van, így nem fogják tudni, hogy mire jelentkeztél. Főleg akkor, ha munkaerő-közvetítő ("fejvadász") cég toboroz. Nekik rendszerint több tucat betölthető munkakörük van egy időben. És, ha mindenki "önéletrajzozik", akkor aztán kialakul a káosz.

Tipp:

Ha állást pályázol meg, akkor  mindig tüntesd fel az email tárgymezőjében, hogy mit és mire küldesz.

1. Mit? Pl: jelentkezés, pályázat, stb.

2. Mire? Pl: az asszisztensi munkakörre, kereskedelmi igazgató pozícióba, hegesztő állásra, stb.

Ennek megfelelően egy használható email tárgymező valahogy így néz majd ki:

"Jelentkezés az ügyfélszolgálati munkatárs állásra"

Így biztos lehetsz benne, hogy anyagod az illetékesnél landol majd és nem veszik el a rengetegben. Ellenkező esetben lehet, hogy az önéletrajzodat egyszerűen csak belehelyezik egy "nem tudom mire", vagy egy "akármi" feliratú mappába...

Ugye nem szeretnéd ezt?

(Természetesen az első és legfontosabb, hogy minden álláshirdetést figyelmesen olvass el végig, hiszen egyes cégek külön kérik, hogy az abban megadott kódot/referencia számot tüntesd fel a tárgymezőben)

Pintér Mátyás
önéletrajz-tanácsadó
szövegíró


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.