2014. október 30., csütörtök

3 bevált tipp, és nem marad hiba az önéletrajzodban

Mielőtt elküldenéd a jelentkezésedet:

 
1. Hagyd állni egy napot!


Írd meg ma az önéletrajzodat és pihentesd egy napot. Aludj rá egyet. Az emberi agy egy idő után elfárad, így nem leszel képes jól fogalmazni, annak pedig semmi értelme, hogy összecsapd a munkát. Hidd el, kipihenten biztosan kiszúrsz majd egy-két apró hibát, elírást, amit még elküldés előtt gyorsan kijavíthatsz. Próbáld ki, megéri!

2. Nyomtasd ki!


Egy kinyomtatott szövegben sokkal könnyebben rálelsz a hibákra, mintha ugyanazt az írást a képernyőn néznéd. Önéletrajzodban is tuti fel fogsz fedezni pár javítandó részt, ha azt papírról olvasod, nem pedig Word dokumentumból. A nyomtatás nem a legkörnyezetbarátabb megoldás, de a karrierépítés szempontjából mindenképpen az egyik leghasznosabb.

3. Kérj meg valakit, hogy olvassa el!


Egy külsős, független személy teljesen más nézőpontból képes értelmezni a leírtakat. Lefogadom, hogy lesz legalább egy észrevétele, megjegyzése az anyaggal kapcsolatban. Talán Te soha nem vennéd észre azt, amit ő fog. Lehet, hogy éppen azon az "apróságon" múlik majd az, hogy behívnak-e interjúra.


Ezek a módszerek valóban működnek és hatásosak. Mindenképpen megéri őket alkalmazni, ha tökéletes pályázati anyag elküldésére törekszel.

Ha nem vagy biztos benne, hogy jó-e az önéletrajzod, küldd el nekem és átnézem! Címem: oneletrajzugynokseg@gmail.com

Pintér Mátyás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.